TRENDS IN B2B CONTENT-MARKETING

22 Jan

Volgens Forbes is een van de manieren waarop bedrijven het vertrouwen van consumenten kunnen krijgen is door consequent waardevolle content te leveren via verschillende kanalen.

De waardevolle informatie is natuurlijk industriegebonden en het moet vermakelijk zijn voor de lezer.

Wie denkt dat content-marketing alleen gedaan wordt voor de B2C markt, heeft het mis. B2B content-marketing is hot. Bedrijven zien het nut om door goede content een trouwe volgers groep te creëren en zo een positieve reputatie op te bouwen binnen de branche waarin zij actief zijn.
Een onderzoek gedaan door het Content Marketing Instituut besteden B2B marketeers 33% van hun budget aan content marketing. Dit was in 2013 voor 2014 is er een voorspelling gedaan van 54%, we zijn benieuwd of dit werkelijkheid wordt.

Gemiddeld gezien gebruiken de B2B marketeers 12 tactieken om hun doelgroep te bereiken, voor de grote (10.000+ werknemers) wordt er een gemiddelde van 18 tactieken gebruikt. In de volgende afbeelding staan de verschillende tactieken die gebruikt worden.
Tactieken B2B
De snelst stijgende tactieken zijn die van onderzoeksrapporten, video’s, mobiele content en virtuele conferenties.
Vrijwel ieder bedrijf is tegenwoordig aanwezig op social media. Dit wordt dan ook het meeste gebruikt om content te verspreiden. Facebook is het eerste waar mensen aan denken als het gaat om social media, echter zien bedrijven die in de B2B zitten dit niet als eerste keuze. Het is verrassend om te zien dat hier linkedin het meest gebruikt wordt.

Insource/Outsource
Voor veel kleine bedrijven is dit een moeilijke vraag, ‘wat doen wij zelf, en wat laten we iemand anders doen die het beter kan?’. Het is een balans vinden tussen budgetten en mankracht. Veel grote bedrijven hebben grotere budgetten en laten dus het werk outsourcen. Bovenaan de lijst van outsource staat het schrijven van content met 64%. Gevolgd door design (54%). 30% laat de content distributie aan andere over. De overige vindt u hier.
Volgens een aantal vooraanstaande content-marketing professionals is de tijd aangebroken voor kwaliteit content. Voorheen werd de content nogal snel als ‘clickbait’ gebruikt. Dit komt meestal voort uit zogenaamde ‘Vanity Metrics’. Zeker startups hebben hier snel mee te maken. Het is de geiligheid van de marketeer op de nummers zoals 1 millioen views en 20.000 retweeds etc. Deze nummers zijn gebaseerd op lucht, en voegen niks toe aan de kwaliteit die de content levert.

Bron:
techcrunch.com
forbes.com
iab.net
searchenginejournal.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: