INSTAGRAM ZAKELIJK

22 Jun


Instagram, de populaire app die vorig jaar door Facebook is gekocht voor 1 miljard Dollar. Zelfs als je niet weet wat een f-stop is, kan deze app iedere foto tot een artistieke foto maken. Het is een van de populairste apps ooit, en gaan nu ook de video markt veroveren.
Onlanks heeft instagram aangekondigt dat ze nu een app hebben ontwikkeld dat ook video’s kan bewerken op je telefoon.
Met 13 nieuwe filters kan je de nieuwe Spielberg worden of je kan net als miljoenen andere, vine’s proberen te maken. De video’s zijn bedoeld zoals Twitter met 150 tekens, de video’s kunnen namelijk niet langer zijn 15 seconden.

Voor zakelijk gebruik is Instagram bedoeld om volgers te generen. In Nederland heeft instagram zo’n 160.000 accounts het groeit sneller dan Facebook. Hoe kun je als bedrijf zijnde profiteren van Instagram.

1. Download
Download de app op je smartphone

2. Registreer
Registreer je pagina met je email adres.

3. Explore
Typ in de app bij verkennen / explore een hashtag in van jouw merk of product om te bekijken of hier al afbeeldingen van zijn geschoten.

4. Engagement creëren
Nu je weet wat werkt is het verstandig om te brainstormen over wat jouw doelgroep daarnaast nog meer graag zou willen zien

5. Schieten en delen
Geen onbelangrijk onderdeel, maak schitterende foto’s. Focus op kwaliteit en niet op kwantiteit. Upload niet direct honderd foto’s achter elkaar maar post er bijvoorbeeld elke dag één.

6. Wees creatief
Geef volgers bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen in jouw bedrijf of verzin een contest met daaraan gekoppeld een bepaalde #hashtag. Zo plaatst de band Moby alle Instagram foto’s met de hashtag #destroyed, en een locatie, op een wereldkaart op hun website om hun nieuwe album te promoten.

7. Gebruik hashtags
Hashtags zijn erg belangrijk op Instagram. Zorg dat je bij elke afbeelding die je upload één of meerdere hashtags gebruikt.

8. Promoot
Promoot je account door middel van het plaatsen van een Instagram-icoon op je website. Je geeft mensen zo de mogelijkheid jouw afbeeldingen te bekijken en hier direct op te reageren of je te volgen. Heb je al een Facebook brand page? Voeg door middel van een page app Instagram toe aan je Facebook pagina.

9. Volgers creëren
Zorg ervoor dat je naast het zelf posten van foto’s ook andere mensen volgt en reageert op hun foto’s, zij volgen je wellicht terug.

Bron:
Visible

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: