FOURSQUARE ZAKELIJK

22 Jun


Foursquare is een social website waarmensen zich in kunnen checken. Fourscuare is helemaal gericht op het mobile gebruik. Het is ook mogelijk om dit te doen met een computer, maar wat is het nut? Het is bedoeld voor de mensen die onderweg zijn en het de moeite waard vinden dat jij weet waar zij op dat moment zijn.
Het wordt vaak ingezet als een tool om naamsbekendheid te vergroten en voor marketingacties. En nu wordt het interessant om hieraan mee te doen. Je kunt als gebruiker namelijk badges verdienen, wanneer je vaak ergens geweest bent. Je wordt dan een Mayor van een locatie, en kan je op deze manier dingen winnen. Mediamarkt geeft bijvoorbeeld een flatscreen weg wanneer je 30 checkins hebt gedaan.

Het werkt op locatie basis (zie hier hoe dit werkt) op deze mannier kun je niet cheaten. Wanneer je in een omgeving hebt ingecheckt krijg je aanbiedingen te zien van locale bedrijven in je omgeving. Dus heb je als bedrijf zijnde niet veel voetvolk dat voorbij loopt kun je je bedrijf toch promoten op een makkelijke en relatief goedkope manier.
Welke organisatie kan hiervan profiteren?

• Bedrijven die een fysieke locatie hebben bijvoorbeeld, Mcdonalds. Die op de hoek van de straat is.
• Bedrijven die geen fysieke locatie hebben, zoals een TV-station, of een film.

Als zijnde een fysieke winkel kun Foursquare Foursquare goed als marketingtool gebruiken om mensen in je winkel te trekken. Je hebt een aantal keuzes die je kan maken (zie hierboven).
Voor de bedrijven die geen fysieke winkel hebben. Is het mogelijk om een Foursquare pagina te maken. Mensen kunnen je op deze pagina volgen. Als bedrijf zijnde kun je je creativiteit los laten. Zoals ook Heineken heeft gedaan.

Bron:
DSHP
Frankwatching

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: