Webinar content marketing

14 Jun


Doug Pi geeft in zijn webinar over content marketing aan dat consumenten het traditionele marketing ook wel push marketing beu zijn. Het wordt beschouwt als junk mail zoals in je emails. Mensen skippen reclames op TV en zijn meer en meer blind voor reclames.
Content marketing is hier een mooie oplossing voor, het legt de focus van het verkopen van een product naar het content dat de gebruiker wel wil zien. Een mooi voorbeeld is de RedBull stratos jump. Red Bull heeft hun doelgroep succesvol bereikt door een campagne op te starten dat hen interesseerde. Dit resulteerde in zo’n 8 miljoen live views op youtube en internationale pers headlines. Red Bull kreeg enorme merk bekendheid zonder die saaie traditionele marketing.
Voor bedrijven die aan content marketing willen doen is het belangrijk om te stoppen met het “one-way advertising” denken, en over te gaan naar een “two-way” waarin de klant terug kan praten.
Vertrouwen en Loyaliteit
Content marketing is op de lange termijn gericht, het wekt vertrouwen en loyaliteit bij de klanten. Dit betekend op hun beurt dat de klanten het vertrouwen hebben in je website of je social media platform, en met je in interactie gaan en het delen van posts. De loyaliteit is natuurlijk dat de klanten langer bij je blijven, maar nog belangrijker is dat je klanten te werk gaan als een vertegenwoordiger. Ze promoten jouw merk of product.

Gebruikt Twitter korte stukjes tekst waarin je informatie kunt verspreiden. Tweets zijn gelimiteerd tot 140 tekens of minder. Gebruikers kunnen tweets “sharen” ook wel “retweeten”. Twitter is een makkelijke manier om over online sentiment en trends te monitoren.
Blackmilk een fashion merk. Zij gebruiken twitter en andere social media om hun doelgroep te benaderen. Zij doen het op een zeer humanistische manier. Hiermee creeeren zij een groot aantal volgers.
Hoe krijg je het voor elkaar om een groot aantal volgers te krijgen?
Volg andere met dezelfde ideeen of interesses. Zo krijg je interactie.
Humanisatie is belangrijk wees dus reëel, tweet over veranderingen in de business of wat je momenteel als bedrijf aan het doen bent. Wanneer je dit op een normale/humanistische manier doet.
Retweet andere. Je deelt bestaande posts die jij interessant vind. Je helpt alleen de originele twitteraar, je versterkt op deze manier de band met andere op Twitter.
Hashtags, is een soort topiclist waar bepaalde tweets met het zelfde onderwerp bij elkaar komen. Hashtags kunnen een trend vormen wanneer ze in populariteit stijgen. Bekijk deze trends goed, op deze manier kun je constant in gesprek zijn met je publiek.
Hou het kort. Je hebt natuurlijk maar 140 tekens beschikbaar, maar door het nog korter te houden is het makkelijk voor mensen om te retweeten of om commentaar te geven. Hou in acht dat Twitter bedoeld om snel informatie te delen. Geen boekdelen dus.

De 4 stappen om met je publiek in gesprek te gaan.

1) Neem waar.
Wie is je doelgroep
Denk daarbij aan hoe oud ze zijn wat hun beroep is enz. Wanneer je dit goed hebt ingevuld kun je de toon zetten waarop je spreekt.
waar zijn ze actief
Op welke social media, blogs, podcasts en websites. Het is belangrijk dat je het uitspreid over het internet.
Waar zijn ze geïnteresseerd in.
Dit is een luisterende fase; wat wordt er gezegd online over jouw bedrijf of industrie. Dit kan dus via relevante blogs, review websites, media mentions. Noteer de reacties goed en slecht.

2) Definieer

a. Wordt deel uit van het gesprek.
b. Wat maakt jouw product of service zo goed.
c. Wat is de toegevoegde waarde van dit voor de klanten.

Zorg dat het geschreven is met de klant in gedachten. Dit kan informeel zijn, post populaire foto’s of video’s. Of het kan formeel. Schrijf hier alleen dingen die op jouw product toepasbaar zijn. De stijl die je aanneemt wordt grotendeels bepaald door in welke branche je actief bent.
3) Creëer
Lees alles goed na of het aan de eisen van de klant voldoet.
Maak gebruik van een aantrekkelijke koptekst en een eerste paragraaf. Dit is de meest belangrijke gedeelte uit de tekst. Wanneer dit niet aantrekt zullen de mensen niet verder lezen en haken ze af.
Share content. Wanneer je iets gelezen wat voor belang is voor jouw bedrijf of klanten van belang is, deel dit met je doelgroep. Hierdoor creëer je interactie en wordt het verder gedeeld.
Maak gebruik van afbeeldingen. Dit is een zeer goede mannier om attentie te krijgen. Het moet natuurlijk wel relevant zijn voor je doelgroep. Het gebruik van video’s is ook zeer effectief en het is een leuke manier voor jouw en de gebruiker om de boodschap over te brengen.
Gebruik je logo. Je hebt namelijk al dit werk gedaan om je content online te krijgen en mensen moeten weten waar het vandaan komt.

4) Activeer
Wanneer je al je social media hebt geactiveerd is het verstandig om het via een kanaal duidelijk te maken dat je er bent. Zet een link op je website naar je facebook pagina enz.

Om te zorgen dat je actief bezig bent, maak een planningschema er zijn verschillende tools online te vinden die dit geautomatiseerd voor je doen. Maar het is makkelijk zelf te maken. Zie het als een campagne die niet op houdt.

Wanneer je niet de voldoende interactie krijgt met je doelgroep is het verstandig om het via andere websites of social media te promoten.

En als laatste: meet je succes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: