SLIDESHARE VOOR PERSONAL BRANDING

14 Jun

Slideshare biedt een efficiente manier voor mensen, bedrijven en professionals om zich personal te branden. Je kunt je presentaties online zetten en aanpassen waar je ook bent (mits je internet of de gedownloade versie hebt). Een feature dat Powerpoint niet heeft is dat je traffic hierheen kunt sturen en het zo kan inzetten als een social media.
Het grootste voordeel van het gebruik van slideshare is dat het een makkelijke manier biedt is dat het je meer mogelijkheden biedt voor bestaande middelen. Je kunt er namelijk je PDF en powerpoint bestanden online zetten. Je kent het wel, heb je een goede presentatie meegemaakt en je vraagt om de presentatie, en je kunt er geen soep meer van maken. Met slideshare kun je ondertitels erbij zetten zodat iedere gebruiker weet waar het over gaat.
Aantal tips om slideshare in te zetten als personal branding
Kies een SEO vriendelijke titel zodat het makkelijk gevonden kan worden. Kies ook je keywords verstandig.
Design slide als High-impact. Dit wil zeggen dat je eerste slide zeer indrukwekkend eruit moet zien. Het verdient wat extra aandacht. Tevens wordt de eerste slide vertoond als thumbnail, een zeer klein plaatje, maar het geeft toch een indruk.
Zorg voor een goede beschrijving die intrigeert. In Slideshare kan je zo’n 3000 tekens verwerken om je presentatie te beschrijven. Let erg op de eerste 160, deze krijgen de mensen te zien voordat ze op de link klikken.
Tags. In slideshare kun je tot 20 tags, of keywords toevoegen. Bezoekers kunnen er nog eens 5 bijzetten. Monitor goed wat bezoekers erbij zetten.
Speakers note. Je kent het waarschijnlijk voor powerpoint. Je kan je notities onderin de presentatie kwijt. Dit is vooral belangrijk voor je SEO.
Wanneer je echt een indruk wilt achterlaten kun je audio onder je presentatie kwijt. Je kunt het simpel gelijk laten lopen met de software die slideshare je aanbied.
Bron:
Business2community

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: