COOLER MEDIA

12 Jun

Cooler media logo
Op 6-6-’13 gaf Sven Cooler van Cooler media een gastcollege op de Avans hogeschool in Breda. Dit is een korte samenvatting van zijn college.
Sven Cooler is een ondernemer uit Breda en gaf een korte praktische korte uitleg van wat we konden verwachten na het afstuderen en wat je moet doen om je te onderscheiden. Hij heeft een andere blik op hoe bedrijven zich zouden moeten uiten, hij wil meer fun geven, maar zonder dat de usability hier onder moest gaan lijden. Hij noemt dit “funability, maak de wereld leuker plus usable”. Dit kan je doen door onder andere; gamification.
Svens passie om de wereld leuker te maken en de beste te worden in wat je doet, komt mede uit een boek dat geschreven is door Jim Collins. Good to Great (de naam van het boek) legt uit waarom sommige bedrijven uit de Fortune 500 eerst “good”waren en daarna “great”. Heb passie voor wat je doet, en geloof in wat je doet. Alleen dan zal het werk niet meer als “werk” aanvoelen. Het boek beschrijft ook drie criteria waaraan een bedrijf moet voldoen: Deeply, best en drives. Meer over dit boek wat een “ must” is volgens Sven vindt je hier.

Sven is begonnen als film/documaker. Hij haalt hier tot de dag van vandaag nog steeds inspiratie uit. “Wanneer je een idee kan uitleggen in 1 minuut, dan is het een goed idee.” Alles wat langer duurt moet aan gewerkt worden. En, zoals zo vaak in de filmwereld gebeurt, moet je je Kill Your Darling toepassen. Wat soms het beste of het leukste is aan een film/idee, is vaak niet het beste voor het verhaal. “De essentie is het belangrijste”.
Cooler media maakt uitleganimaties en zorgt dat de juiste mensen ernaar kijken. Zo heeft Cooler media voor verzekeruzelf een aantal animaties gemaakt en op een youtubekanaal gezet. Door middel van de juiste zoektermen heeft verzekeruzelf meer views dan haar grote concurrenten. Door middel van deze animaties heeft Cooler media het volgende kunnen doen voor verzekeruzelf:
1. Conversie op de website verhoogd.
2. Conversie bijna verdubbeld.
3. Waarde per bezoek laten stijgen.
4. Bounceratio verlaagd met 32%.

Videomarketing is de toekomst.
Er zijn een aantal factoren waarmee je geslaagder aan videomarketing doet.
• Hou het kort.
• Thumbnails moeten interessant zijn, maar misleiden mensen niet.
• Maak het inhoudelijk interessant.
• Weet wanneer je het moet gaan inzetten, in welk deel van het verkoopstadium wordt dit interessant.
• Hoe meer titels je inzet, hoe beter je scoort in de breedte. Maar met minder scoor je hoger in wat???

Feitjes over Videomarketing

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: