A Lean Mean Machine

12 Apr

Coupe13
Het online marketing bedrijf coup 13 bestaat sinds 1 april ’13 en is gelegen in Breda. Het bestaat uit 3 jonge mannen en zij doen dingen net wat anders dan andere marketingbedrijven.
We hebben een interview afgelegd met Joost van Asch een van de eigenaren van Coup 13. Het bedrijf heeft 3 eigenaren die alle 33% van de aandelen hebben. Ze zijn al geruime tijd vrienden van elkaar. “Op deze manier weet je wat elkaars zwaktes en sterktes zijn” aldus Joost van Asch. Meesten mensen zien alleen nadelen om samen te weken met vrienden of familie, maar ze vergeten dat er niks mooiers is om succes te kunnen delen met vrienden.

Hoe gaat het bedrijf te werk?
Er is een taakverdeling binnen het bedrijf, Joost richt zich opcreatieve ontwikkeling en online marketing, Joris heeft de technische kennis en als laatste is er Christiaan die zich op sales en business development richt.
Veel van de klanten worden geworven uit relaties. Dit belangrijk voor starters, zoals ook te zien is bij coup13. Coup13 is namelijk nog niet de vaste naam. Veel starters hebben weinig ttijd om dingen voor zichzelf te doen en om ook nog eens actief gaan zoeken naar klanten is vaak te weinig tijd voor. Daarom is het handig om als starter contacten te hebben die potentieel klanten aan te leveren.
Coup13 levert projecten aan doormiddel van sprints dit geeft je de mogelijkheid als marketeer om je te focussen op een gericht project. En voor het bedrijf is het makkelijker te behappen en te implementeren. Mocht je meer willen lezen wat sprints precies inhouden klik dan HIER.
Hoewel Coup13 veel kennis heeft over film, fotografie, online en offline marketing. Garanderen zij altijd dat kennis aanwezig zal zijn. Zo heeft Coup13 veel freelancers op stand-by die opgeroepen kunnen worden wanneer er speciale requests zijn.
Coup13 heeft sinds de oprichting relatief veel projecten afgeleverd. Een voorbeeld hiervan is Etenstijd, Een bedrijf in Tilburg. Coup13 heeft voor hun een mobile applicatie ontwikkeld. Dit project is binnen een week ontwikkeld en opgeleverd. Verder is een SEO analyse gemaakt voor Etenstijd.
We hebben ook inzicht mogen inzicht gekregen in de ontwikkeling voor Greenrecovery, een bedrijf dat zich in de zonnepanelenmarkt heeft gevestigd. Voor Greenrecovery wordt een compleet nieuwe layout gemaakt. Door een SEO analyse wordt content aangeleverd om de website in google beter naar voren te laten komen.

Wat zijn de ontwikkelingspunten voor Coupe13?
Het is nog te vroeg om te kunnen zien wat de ontwikkelingen moeten zijn. We zijn net begonnen dus we lopen constant tegen kleine problemen aan. We moeten om te beginnen een bedrijfsnaam vestigen in de markt. Verder zijn er plannen om producten aan te bieden aan de klant.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: